Vi sjunger allt mellan himmel och jord såsom svenska rock-poplåtar - amerikansk rock-blues - folkmusik/etno - galna sånger - sköna gamla revylåtar - interagerar gärna med publiken..

VEM LEDER KÖREN?

Efter många år med Bodil Bendixon som körledare har Spontankören nu bytt körledare och här kommer lite information om Jessica Friberg.

Jessica har en enormt stor glädje för sång och tycker att det gör en både lyckligare och friskare att sjunga, speciellt tillsammans  med andra! Hon vill att du ska komma till körpassen precis som du är för dagen och att både nybörjare och mer erfarna sångglada ska kunna sjunga tillsammans. Hon lär ut låtarna på gehör (alltså inga noter! ) och kombinerar det ofta med rytmer, rörelser och sociala, kontaktskapande övningar. Hon får kören att leka och släppa loss tillsammans.

Du kan läsa mer om Jessica här: http://www.vocallife.se/korsang-och-sangl/pedagoger/

PRIS
700 kr/termin = 12 ggr och är du ny kan du när som helst prova på en gång för 20 kr innan du bestämmer dig - vill du sen vara med betalar du självklart bara för den resterande delen av terminen.

Terminsavgiften betalas in på körens bankgiro 154-8189

KONSERTER OCH FRAMTRÄDANDEN GÖR VI!
Vi sjunger gärna på gator och torg, för och med invandrare, äldre, funktionshindrade, sjuka, studerande, m.fl. och ibland gör vi någon större konsert. Det varierar allt från att sjunga för barn på sjukhus, äldre på vårdboenden, Lunds körfestival, Lund lyser, Handelsföreningen/city samverkan, Habo gård, gator och torg i Lund, Stadshallen...hör av dig om du vill att vi ska komma.

Vi finns facebook , där kan du också se bilder och lite annat smått och gott
www.facebook.com/spontankoren  

Detta har vi gjort
:

Spontankören startades 2011 av Lunds Kommun i samarbete med Musik i Syd, Lunds körfestival. Bodil Bendixon tillfrågades att leda kören, en ”Alla Kan Sjunga Kör ”, och hon har lett kören sen dess. Spontankören blev efter några år en egen fristående förening, men har fortfarande ett visst samarbete med Lunds kommun.

De första åren övade kören i Mejeriet, sedan i Magle konserthus för att flytta till Svaneskolan och nu övar kören i Mårtenslunds äldreboendes matsal. De äldre som bor där har fri tillgång till körövningarna och kören sjunger också på avdelningarna för de boende.

Kören har genom åren sjungit vid många arrangemang som Lunds kommun anordnat, exempelvis Valborgsfirandet i Stadsparken, den årliga ljusmanifestationen 30 nov, kulturstipendieutdelande.

Kören sjunger regelbundet på gator och torg, men har också sjungit i Vattenhallen, Botaniska trädgården, Dalbybadet och andra friluftsbad i kommunen, Konsthallen, Stadshallen på kulturnatten, Ica och Coop, Humorfestivalen, Papegojlyckan, Allsångskonsert under Sommarlund, invigningen av Planet Lund Hållbarhetsfestival, Lunds körfestival, Komvux/Sfi, Skånes Universitetssjukhus i Lund både för vuxna och barn, Vänskapens hus, Habo gård, Kulturen, med flera ställen…

Sångcafé, dvs sång på svenska som en hjälp till att lära svenska språket har kören, i samarbete med biblioteken i Lund, arrangerat vid ett flertal tillfällen.

Körläger har anordnats på Backagården i Höör.

Kören har också deltagit i en flashmob på Stortorget i Malmö under Malmöfestivalen och vid Österlens körfestival. Kören arrangerar emellanåt egna konserter inomhus i t.ex. Stadshallen.

Spontankören har stöd från:
Lunds Kommun,  Lunds Körfestival/Musik i Syd, Kulturens Bildningsverksamhet.
Sponsras av: Sparbanksstiftelsen Finn,
Folke Ljungdahls Stiftelse.                       

Foto:: Lennart Perlenhem
Jessica Friberg Spontankörens körledare
Foto: Jessica Friberg